El treball en equip que fa funcionar la biblioteca de l'escola (2a part)

Fa unes setmanes començàvem a explicar-vos que el treball en equip és el que fa funcionar la biblioteca de l'escola i la manté viva i activa, i us vam presentar la primera de les baules d'aquest equip: la comissió de Biblioteca de l'AFA. Avui us presentem la segona baula d'aquest equip, cedint-los la paraula. 

Una altra de les baules d'aquest equip: La Comissió de Biblioteca del Claustre de Mestres

La funció de la comissió de biblioteca de la nostra escola és presentar propostes atractives d’animació lectora per al claustre, alumnes i la resta de la comunitat escolar, així com suggerir compres de llibres. Tot seguit us expliquem què fem i com funcionem...

Està formada per un representant de cada comunitat (petits, mitjans i grans), així com la bibliotecària de l’escola. 

Alguns dels projectes i de les activitats que s'han anat impulsant i engegant fins a la data:

  • Suggeriments bibliogràfics d’interès per a tota la comunitat escolar. Perquè cal nodrir el fons bibliogràfic de l’escola, anar reposant els clàssics, però també incorporant noves adquisicions en consonància amb les noves tendències literàries. 

  • Gestió dels Jocs Florals de l’escola. Recerca del jurat, compra dels llibres dels guanyadors, etc. I és que la nostra escola, després de 50 anys d’història, compta amb una llarga tradició de jocs florals que ha arribat a les XLII edicions. 

  • Recerca i proposta d’escriptors/es i il·lustradors/es perquè visitin la Roda i ens parlin de la seva experiència i puguem treballar els seus llibres. Perquè les criatures coneguin de primera mà la veu i l’experiència dels grans actors de la societat literària. 

  • Proposta de diferents narradors orals. Perquè la paraula dita, vehicle de transmissió de la literatura abans de la paraula escrita, tingui lloc a la Roda i les criatures puguin gaudir del plaer d'escoltar un conte explicat per un professional. 

  • Contes per emocionar-nos: A la sala de mestres de l’escola hem exposat 25 àlbums al voltant de diferents emocions o situacions de la vida: el dol, la soledat, els records, etc. Cada llibre compta amb una fitxa en què hi ha la descripció, l’edat, etc, així com diferents propostes i activitats d’animació lectora. Perquè a la Roda creiem que educant les nostres emocions ens dotem d'eines per ser capaços de viure una vida plena.









Comentaris

Entrades populars