Recomanacions de lectura per aquest estiu

Des de la Biblioteca de l'escola us desitgem molt bon estiu i molt bones vacances i us deixem un llistat de recomanacions de lectures que pensem que us poden acompanyar d'allò més bé. 

Les podreu trobar a les llibreries que tenim a la ciutat, on els llibreters i llibreteres estaran encantats d'ajudar-vos a seleccionar les que us puguin anar més bé o a les biblioteques públiques on també podeu comptar amb l'assessorament dels i les bibliotecàries. 

RECOMANACIONS DE LECTURA

Àlbums il·lustrats

Juguem a amagar-nos de Verónica Fabregat publicat per l'editorial Akiara Books. 

Un llibre sense paraules. Un joc conegut. Set amics al bosc. Mil racons per explorar. Mentrestant, es fa de nit. Hi ha un nen que no apareix. Una petita aventura amb final feliç.

https://akiarabooks.com/llibre/juguem-a-amagar-nos/


Rínxols d'or i els tres ossos d'Olivier Douzou, amb traducció de Teresa Duran publicat per l'editorial Kalandraka. 

Una versió moderna i innovadora del conte clàssic «Rínxols d’Or i els tres ossos»,
carregada d’humor i creativitat.

https://www.kalandraka.com/rinxols-d-or-i-els-tres-ossos-catalan.html



El gegant del llac d'Alice Bossut i Marco Chamorro amb traducció de Mónica Caldeiro publicat per l'editorial Yekibud. 

La regió d'Imbabura, al nord de l'Equador, és l'escenari d'una estranya cerca. Un gegant, simpàtic i somiador, busca un llac a la seva mesura per poder banyar-se. Aquest mite quítxua ens convida a viatjar pels Andes i a prendre altura per descobrir les seves muntanyes, volcans i llacs.





Contes i novel·les

Les gallines de la Sònia de Phoebe Wahl amb traducció de Maria Lucchetti publicat per l'editorial Corimbo.  

La Sònia cria les seves tres gallines des que són pollets. Les alimenta, les protegeix i les estima. Gràcies a la seva cura, els pollets es converteixen en gallines. Un dia, li donen a la Sònia un regal meravellós: un ou! Però un dia, una de les gallines...

http://corimbo.es/book/244/


Tres son companyia de F.K. Waechter amb traducció de Marina Bornas publicat per l'editorial Blackie Books. 

Una història d'amistat per terra, mar i aire. Un clàssic infantil de les lletres alemanyes.

Què tenen en comú un peixet, una porqueta i un ocellet?

https://blackiebooks.org/catalogo/tres-son-companyia/



Que ve el cometa! de Tove Jansson amb traducció de Carolina Moreno publicat per l'editorial l'Altra Tribu. 

És estiu a la Vall dels Mumins. El pare Mumin està llegint, la mare Mumin col·loca conquilles al voltant dels parterres i l’Snif ha fet una troballa espectacular. Tot sembla d’allò més normal, però aquella mateixa nit arriba una tempesta. Segons la Rata Mesquera, és un cometa que s’acosta perillosament a la Terra. El cos celeste és cada dia més gran, el cel es tenyeix de vermell, el mar es retira i aviat totes les criatures agafen les seves pertinences i fugen. Però en Mumin i l’Snif, que són curiosos de mena, emprendran una aventura per esbrinar què està passant.

https://laltratribu.cat/llibre/que-ve-el-cometa/


Poesia

Petits poemes de Joan Brossa seleccionats per Judith Barnes amb il·lustracions de Mercè Galí publicat per l'editorial El Cep i la Nansa. 

Benvinguts a l’univers poètic de Joan Brossa. Petits poemes de Joan Brossa conté 16 poemes que ens permeten viatjar i jugar per l’obra del poeta. Són poemes que proposen jocs amb lletres i paraules, farcits de contingut i creativitat per motivar la reflexió i el diàleg dels lectors. El llibre inclou un manual d’instruccions per fer poemes, a l’estil brossià.Una excel·lent manera d’inciar-se en l’amor per les paraules. 

https://elcepilanansa.com/producte/petits-poemes-joan-brossa/


L'hort del meu cor de Pep Molist amb il·lustracions de Sebastià Serra publicat per l'editorial Animallibres.  

La poesia és joc, i el joc és plaer, però també aprenentatge. Pep Molist ens proposa una excursió al camp. T’hi apuntes? L’hort del meu cor és un recull de poemes il·lustrats sobre el camp i el món de la pagesia, dividit en quatre parts temàtiques: eines, verdures i hortalisses, herbes i altres plantes i bèsties i bestioles.

https://animallibres.cat/la-formiga/8650-l-hort-del-meu-cor-9788418592690.html



A Caperucita le dan gato por lobo de Carlos Reviejo amb il·lustracions d'Elena Hormiga publicat per l'editorial SM. 

Por los senderos del bosque
sube deprisa las cuestas
una tal Caperucita
para visitar a su abuela.
Pero, fíjate, qué raro...
¡Viste una sudadera!
¿Qué fue de su caperuza?
¿Por qué va en bicicleta?
¿Y qué pasa con el lobo?
¿Acaso se puso en huelga?
Este cuento no es el mismo,
¡y el final no te lo esperas!

https://es.literaturasm.com/libro/caperucita-dan-gato-lobo#gref

Obres de coneixements

El poll d'Elise Gravel amb traducció de Marta Morros Serret publicat per l'editorial NubeOcho. 

Sabies que només els humans podem tenir polls? O que aquests insectes s’alimenten de sang 5 vegades al dia? Potser coneixes el mite que prefereixen els cabells nets… no és veritat! Aprèn com són, què mengen, com viuen i entendràs per què quan en vegis un has… d’arrencar a córrer!

https://www.nubeocho.com/ca/producte/el-poll/

Dracs, fades i gegants d'Oriol Canosa amb il·lustracions de Cristina Bueno publicat per l'editorial La Galera. 

Descobreix totes les criatures fantàstiques del teu entorn. El paisatge d'aquest país -boscos, platges, rius i muntanyes- és ple d'éssers fantàstics amb qui els nostres avantpassats han conviscut durant segles. Tot i que prefereixen passar desapercebuts i no cridar gaire l'atenció, sovint els seus camins es creuen amb els nostres. Dracs, fades, gegants, follets de tota mena i monstres esgarrifosos viuen amagats pels voltants sense que la majoria de nosaltres ens n'adonem. Però si tens els ulls ben oberts i saps quatre coses sobre què mengen, on dormen o quins rastres deixen al seu pas, segur que en podràs sorprendre més d'un. Una guia de camp de la mitologia catalana per seguir el rastre de les criatures màgiques del nostre entorn.

https://www.lagaleraeditorial.com/ca/dracs-fades-i-gegants-978-84-246-7089-4#.YrLQRv1ByUk

El viatge de les paraules d'Andrea Marcolongo amb il·lustracions d'Andrea Ucini i traducció de Diana Novell publicat per l'editorial Zahorí Books. 

Retrocedim en el temps fins a l’origen de mots com Escola, Xocolata, Llengua o Animal: cada paraula amaga un periple llarg, una història emocionant que ens explica quan i on va sorgir, com n’ha evolucionat el significat i quins altres mots n’han derivat. Aquestes etimologies ens porten descobriments sorprenents i ens regalen una mirada àmplia de com es construeix el llenguatge, de com el llenguatge som nosaltres mateixos.

Comprendre el viatge de les paraules ens ajuda a entendre millor les nostres arrels, la nostra cultura, i ens dona eines per deduir mots que no coneixem i enriquir el nostre vocabulari.

https://zahorideideas.com/el-viatge-de-les-paraules/?lang=ca

Còmics

El club dels amics de Sophie Guerrive publicat per l'editorial Astronave. 

La serp Crocus es fa gran i ha de marxar del pantà, així que després d'abraçar la seva mare i acomiadar-se d'ella, decideix emprendre una aventura. Pel camí trobarà glans, pomes i també a un amic, l'os Tulipa. Junts, l'hivern no serà tan fred i el monstre mal educat no serà tan aterridor. Quan coneixen a l'ocell Violeta, aquesta els proposa una gran idea: crear un club ... El club dels amics!

https://www.editorialastronave.com/item/es/706-el-club-dels-amics

Per molts anys! d'Adrien Albert publicat per l'editorial Astiberri. 

Segona entrega de les aventures de Claude i Morino. Què deu haver preparat en Claude, l’esquelet amic del brau Morino, per al seu aniversari? Segur que no serà una celebració clàssica. Un berenar a la platja, potser? O un nou viatge en rulot? En el moment en què el peu d’en Claude desapareix dins la boca d’un peix, que acaba sent cruspit per un peix més gros i que queda atrapat a les xarxes d’un pesquer, tot es torna imprevisible. 

https://www.astiberri.com/products/claude-i-morino-2-per-molts-anys

Ningú a la vista! d'Anne Didier i Oliver Muller amb il·lustracions de Clément Devaux publicat per l'editorial Kómikids. 

Tercera entrega de les aventures d'Anatol Lapífia. Com fer-s'ho per localitzar un robot boig en un planeta de reciclatge, passar la revisió mèdica amb un document de salut infantil fals, atrapar un colom amb una olla a pressió o fer desaparèixer dotze caixes de pastanagues arrencades per error?

https://www.komikids.com/los_heroes.html#anatol

Revistes

Tatano 

El Tatano és una revista en català per a nens i nenes a partir de 4 anys. 

https://cavallfort.cat/el-tatano/


Namaka 

Revista infantil, pensada per a totes les edats, que tracta temes que a la societat actual encara són controvertits o tabú. 

https://revistanamaka.com/


Petit Sapiens 

Una revista pensada especialment per als joves lectors i lectores. Amb reportatges il·lustrats pels millors artistes del país, còmics i passatemps.

https://www.sapiens.cat/petit-sapiens.html


Per les famílies i mestres

La nena que volia ser mestra de Lola Casas publicat per l'editorial Voliana Edicions. 

Lola Casas, amb un llenguatge proper, comunicatiu i amanit amb un polsim de bon humor, ofereix en aquestes memòries un llibre de lectura amable i reflexiva. L’autora convida els lectors a enriquir la recepta de vida que ella proposa amb els seus propis ingredients, aquells que cada un estima i considera necessaris i imprescindibles.

L’autora ens parla en la seva autobiografia de la seva vida de mestra a l’escola del Camí del Mig de Mataró, de la relació estreta amb l’escriptor Roald Dahl, dels ocells que tant estima, de llibres, de poesia, de política, de la lectura en veu alta, del ball, de la salut, de les excursions i visites escolars, de la música, del cinema i altres rauxes.

https://www.voliana.cat/llibres/la-nena-que-volia-ser-mestra/

El libro de Ana María Matute: antología de literatura y vida amb edició de Jorge Cascante publicat per l'editorial Blackie Books. 

Edició i textos de Jorge de Cascante. 

En un mateix llibre la vida i l'obra d'Ana Maria Matute. Un recorregut entrellaçat per les seves llums i ombres, envoltats de records d'una vida molt literària i alhora intensament humana. 

https://blackiebooks.org/catalogo/el-libro-de-ana-maria-matute/

Picturebook makers amb edició de Sam McCullen publicat per l'editorial dPictus. 

Dotze dels millors autors i il·lustradors d'àlbum il·lustrat contemporanis del món ens porten entre bastidors. Una manera de descobrir el seu immens potencial creatiu en aquest art únic i dinàmic. 

https://dpictus.com/picturebookmakers_book

Revista Faristol

Revista del Llibre Infantil i Juvenil del Clijcat.

https://www.clijcat.cat/faristol/



Comentaris

Entrades populars